Σαλαμίνα: Χειροπέδες σε παλαιοημερολογίτη ιερέα για γενετήσιες πράξεις σε 12χρονο

Ο φερόμενος δράστης είναι γνωστός του πατέρα του παιδιού - Είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Eurokinissi

Στον Ανακριτή Πειραιά οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ένας 68χρονος ιερέας του Παλαιού Ημερολογίου, ο οποίος φέρεται να προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 12χρονου αγοριού, σε περιοχή της Σαλαμίνας.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων δέχθηκαν καταγγελία από το περιβάλλον του θύματος, σύμφωνα με την οποία σε απροσδιόριστο χρόνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ο 68χρονος ιερέας, ο οποίος είναι γνωστός του πατέρα του παιδιού, εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων, πήγαινε στο σπίτι του 12χρονου και ενεργούσε κατ’επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί υπέβαλαν τη δικογραφία με τα αποτελέσματα τής έρευνά τους στον Εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και το Ε′ Ανακριτικό Τμήμα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ιερέα, τον οποίο συνέλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής.

Τα στελέχη του Ανηλίκων τόσο από το σπίτι του 68χρονου όσο και από τον ναό, στον οποίο λειτουργούσε, κατέσχεσαν κάποια ψηφιακά πειστήρια και το περιεχόμενό τους θα διερευνηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 68χρονος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε διενεργηθεί τότε προκαταρκτική εξέταση.

Δημοφιλή