Σάλος με τις αμοιβές στο The Crown: Η βασίλισσα έλαβε χαμηλότερη αμοιβή

Η Claire Foy, πρωταγωνίστρια της βραβευμένης σειράς του Netflix «The Crown» στην οποία υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ σε νεαρή ηλικία, είχε χαμηλότερο μισθό από τον συμπρωταγωνιστή της Matt Smith κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων σεζόν, σύμφωνα με νέα μαρτυρία από παραγωγούς της δημοφιλούς σειράς.

Οι διευθυντές παραγωγής της σειράς αποκάλυψαν αυτό το γεγονός όταν ρωτήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στην Ιερουσαλήμ, αν ο Smith που υποδύεται τον νεαρό πρίγκιπα Κάρολο στις δυο σεζόν, πληρωνόταν περισσότερο από την Foy.

Οι Suzanne Mackie και ο Andy Harries γνώριζαν ότι ο 35χρονος Βρετανός ηθοποιός είχε μεγαλύτερο μισθό λόγω της φήμης του στη διάσημη τηλεοπτική σειρά του BBC, Doctor Who. Ωστόσο, οι ίδιοι δήλωσαν ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον και τις επερχόμενες σεζόν του «The Crown». «Στις επόμενες σεζόν κανένας δεν θα πληρώνεται περισσότερο από ότι η Βασίλισσα», είπε η Mackie στο κοινό.

Η Foy που πληρωνόταν 40.000 δολάρια (29.000 λίρες) ανά επεισόδιο, δεν θα συμμετάσχει στην τρίτη σεζόν του «The Crown» που θα ξεκινήσει τα γυρίσματα αυτό το καλοκαίρι, καθώς έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των νέων ηθοποιών. Η Foy κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 2017, για την ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της σε αυτό το ρόλο, μετά τη στέψη.

Στην τρίτη σεζόν, το ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ θα αναλάβει η Βρετανή ηθοποιός Olivia Coleman.

Πηγή: The Guardian