Σχέδια του Facebook για «συγχώνευση» των υπηρεσιών μηνυμάτων σε WhatsApp, Instagram και Messenger

Η δουλειά πάνω στην ενοποίηση αυτή έχει ήδη αρχίσει.
Anadolu Agency via Getty Images

Σχέδια για «συγχώνευση» των υπηρεσιών μηνυμάτων σε Instagram, WhatsApp και Messenger σχεδιάζει το Facebook.

Αν και θα παραμείνουν ξεχωριστές εφαρμογές, σε βαθύτερο επίπεδο θα συνδέονται, έτσι ώστε τα μηνύματα να μπορούν να κινούνται μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε στο BBC το Facebook, πρόκειται για την αρχή μιας «μακράς διαδικασίας».

Το σχέδιο είχε αναφερθεί αρχικά στους New York Times και θεωρείται πως αποτελεί προσωπικό project του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Όταν ολοκληρωθεί, η «συγχώνευση» αυτή θα σημαίνει πως ένας χρήστης του Facebook θα μπορούσε να επικοινωνεί απευθείας με κάποιον που έχει μόνο λογαριασμό στο WhatsApp. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με τους New York Times, η δουλειά πάνω στην ενοποίηση αυτή έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2019 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Ζάκερμπεργκ φέρεται να πιέζει για τη «συγχώνευση» αυτή προκειμένου να καταστήσει τις υπηρεσίες πιο χρήσιμες και να αυξήσει τον χρόνο που περνούν οι χρήστες σε αυτές. Φέρνοντας πρακτικά όλους τους χρήστες σε ένα μεγάλο γκρουπ, το Facebook θα μπορούσε να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά τις υπηρεσίες messaging της Google και το iMessage της Apple, σύμφωνα με το The Verge.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα