ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2019 17:39 EET | Updated 18/11/2019 00:20 EET

Απολογισμός της αστυνομίας για την 17η Νοεμβρίου - Επεισόδια περιορισμένης κλίμακας σε όλη τη χώρα

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

EUROKINISSI
Σε αστυνομικό κλοιό τα Εξάρχεια

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται «απολογισμός» των επεισοδίων, στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα. Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης κλίμακας και οπωσδήποτε λιγότερα από όσα αναμένονταν.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι:

«Οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ομάδες ατόμων επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές, ως ακολούθως:

Στην Αθήνα προσήχθησαν συνολικά (41) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (28) και συγκεκριμένα:

(6) σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα,

(2) στην οδό Στουρνάρη και

(20) στην Πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Επιπλέον, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά (31) άτομα και συγκεκριμένα (14) στη Θεσσαλονίκη, (10) στην Πάτρα και (7) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά σε 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές  στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 έγιναν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στα δυο κτίρια το απόγευμα έγιναν στο πλαίσιο του σχεδιασμού για να αποτρέψουν νεαρούς να εξαπολύσουν επιθέσεις από ταράτσες σε περίπτωση επεισοδίων».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην ταράτσα στα Εξάρχεια.
EUROKINISSI
Σε αστυνομικό κλοιό τα Εξάρχεια.
EUROKINISSI
Συλλήψεις στα Εξάρχεια.
EUROKINISSI
Συλλήψεις στα Εξάρχεια.