Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός YouTuber που ανέβασε βίντεο «Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ»

Ο συγκεκριμένος αστυφύλακας πριν από λίγο καιρό ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες αντιεμβολιαστές.
|
Αστυνομικός
Αστυνομικός
Eurokinissi

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε τελικά ο αστυφύλακας, πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο με οδηγίες σε διαδηλωτές για το πώς πρέπει να λειτουργούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες.

Ο ένστολος δεν προτρέπει τους θεατές του να συγκρουσθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά το αντίθετο. Δίνει, όμως, συμβουλές για το πώς μπορούν χωρίς συγκρούσεις να δυσκολέψουν το έργο των ΜΑΤ και να μην κατηγορηθούν για κάποιο σοβαρό αδίκημα. ”Χρησιμοποιεί φρασεολογία, που δεν ταιριάζει σε αστυνομικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα η λέξη ”εξουσιαστές”, με την οποία αναφέρεται σε πολιτικούς” αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο έχει τίτλο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”, το ανήρτησε σε προσωπικό λογαριασμό, τον οποίο διατηρεί με ψευδώνυμο και είναι διάρκειας περίπου εννέα λεπτών.

Το υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο συγκεκριμένος αστυφύλακας πριν από λίγο καιρό -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες αντιεμβολιαστές, που προκάλεσαν επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα