ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2021 11:40 EEST

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προσρασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης.

flashnews.gr
Εκτεταμμένες είναι οι ζημιές στο Ακραλοχώρι.

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις εννέα το πρωί, στην Κρήτη, κατά τον οποίο έχασε την ζωή του ένα άτομο και τραυματίστηκαν εννέα, τείθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για ένα γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών .

Οπως προβλέπει το σχέδιο, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προσρασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης.

Εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης, μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Ο κ. Στυλιανίδης, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμρχο Μινώα Πειδιάδος, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει στην περιοχή με τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου.