ΔΙΕΘΝΕΣ
22/07/2018 15:37 EEST | Updated 22/07/2018 17:37 EEST

Εντοπίστηκε ο Έλληνας που ξυλοκοπήθηκε από τον συνεργάτη του Μακρόν. Θα καταθέσει στις γαλλικές αρχές

Εντοπίστηκε ο έλληνας διαδηλωτής που κατά της διαδήλωση  της 1ης Μαϊου 2018 αποκαλύφθηκε πως ξυλοκοπήθηκε από τον συνεργάτη του γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν. 

Στην αποκάλυψη της εθνικότητας του άνδρα προχώρησε μερίδα του γαλλικού Τύπου ενώ όπως μεταδίδει από το Παρίσι και αναφέρει και σε σχετική της ανάρτηση στο Twitter η Μαρία Δεναξά, ο άνδρας αναμένεται να καταθέσει το προσεχές διάστημα.

Στο μεταξύ εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα την ανάθεση δικαστικής έρευνας σε ερευνητικό δικαστή, κυρίως για «βία» και «παρέμβαση στην άσκηση δημόσιας λειτουργίας» μετά τη βία που ασκήθηκε την 1η Μαΐου από τον Αλεξάντρ Μπεναλά και τον Βενσάν Κραζ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον Μπεναλά ήταν έλληνας διαδηλωτής και είχε λάβει μέρος στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. 

Τρεις ημέρες μετά την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, που έγινε σήμερα δικαστική έρευνα, η εισαγγελία ζήτησε επίσης να τεθούν υπό δικαστικό έλεγχο οι πέντε ύποπτοι που είχαν τεθεί υπό κράτηση έως το βράδυ του Σαββάτου (χθες).

Όσον αφορά τον Αλεξάντρ Μπεναλά, πρώην υπεύθυνο αποστολής του Ελιζέ, και τον Βενσάν Κραζ, υπάλληλο του προεδρικού κόμματος LREM, η εισαγγελία ζήτησε κυρίως την απαγόρευση άσκησης δημόσιας λειτουργίας ή δημόσιας αποστολής υπηρεσίας.

Για τους τρεις αστυνομικούς που διαβίβασαν εικόνες από σύστημα βιντεοεπιτήρησης στον Μπεναλά, ζήτησε όπως τους απαγορευθεί να ασκούν τα καθήκοντα τα οποία είχαν όταν διέπραξαν τις παραβάσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Η μετάδοση την Τετάρτη βίντεο που δείχνουν τον Μπεναλά, συνεργάτη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, να χτυπά διαδηλωτές την 1η Μαΐου, προκάλεσε πολιτική κρίση στη χώρα.

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, τότε «υπεύθυνος αποστολής» στο Ελιζέ με την ιδιότητα του αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, είχε λάβει την άδεια να παρευρεθεί την ημέρα εκείνη στις διαδηλώσεις στο πλευρό δυνάμεων της τάξης ως παρατηρητής.

Αν και τέθηκε διακριτικά σε διαθεσιμότητα μετά τα γεγονότα αυτά τον Μάιο, το Ελιζέ δεν είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και ανακοίνωσε την απόλυσή του μόλις την Παρασκευή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post