Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε κτίριο της Αιόλου, κατέρρευσε τμήμα της οροφής

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε κτίριο της Αιόλου, κατέρρευσε τμήμα της οροφής
.
.
Eurokinissi

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση μέρους της οροφής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 7 παρά 20 το πρωί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα.Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα καθώς και 1 βραχιονοφόρο όχημα αλλά και 1 κλιμακοφόρο όχημα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω της σαθρότητας και της παλαιότητας του οικοδομήματος, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν το πρόβλημα των καταρρεύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, η οροφή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου πήρε αμέσως φωτιά καθώς στηριζόταν σε ξύλινα δοκάρια και κάηκε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Παράλληλα, λόγω του θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε, οι φλόγες επεκτάθηκαν -σε μικρή έκταση- και στην οροφή μεξικάνικου εστιατορίου που βρισκόταν δίπλα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν «ανεπαίσθητες».

«Το κτίριο του εστιατορίου συνόρευε, η επιχείρηση δεν έχει πρόβλημα, είναι λειτουργική», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός. Σημειώνεται, επίσης, ότι από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι λόγω και της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Αρτοποιός, τέτοια κτίρια λόγω παλαιότητας και σαθρότητας όταν πάρουν φωτιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταρρεύσεων.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

Δημοφιλή