ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/05/2019 12:36 EEST | Updated 14/05/2019 15:23 EEST

Σε κάμερες ασφαλείας αναζητά η ΕΛΑΣ τους εμπρηστές του ΙΧ της δημοσιογράφου, Μίνας Καραμήτρου

Δεν έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες.

eurokinissi/ix

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου αναζητούν οι αστυνομικοί της ασφάλειας στο πλαίσιο της έρευνας για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ίσως κάποια κάμερα να έχει «πιάσει» τους δράστες κατά τη διαφυγή τους από το σημείο του εμπρησμού.

Οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό στις 2:20 το πρωί το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έβαλαν εύφλεκτο υγρό και κάτω από το αυτοκίνητο προκειμένου να είναι σίγουροι πως θα καταστραφεί ολοσχερώς.

Μέχρι στίμης δεν έχει βρεθεί κανένας αυτόπτης μάρτυρας. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες συνδέονται με τον εμπρησμό που έγινε λίγα λεπτά αργότερα στο ΑΤ Καισαριανής ενώ περιμένουν ανάληψη ευθύνης εντός της ημέρας.

Ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Μίνα Καραμήτρου, συντάκτρια του αστυνομικού ρεπορτάζ  και καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε από ”αγνώστους”, οι οποίοι πυρπόλησαν σήμερα τα ξημερώματα το αυτοκίνητό της».

«Οι ενέργειες αυτής της μορφής στρέφονται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς οι δράστες, μέσω του εκφοβισμού, επιχειρούν, να περιορίσουν την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών και να οδηγήσουν τους δημοσιογράφους στην αυτολογοκρισία. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και στους λειτουργούς της ενημέρωσης θα πρέπει να είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας και για το λόγο αυτό καλούμε τις Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να αποκαλύψουν αμέσως τους δράστες». 

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά, όμως, ότι η βία, οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα κλείσουν τα στόματα των συναδέλφων. Θα συνεχίσουν απτόητοι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό και να εκφράζουν την άποψή τους με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, χωρίς κανένα φόβο να τους εμποδίζει. 
Τέλος, η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει, για την επίθεση κατά της συναδέλφου, τη  Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων προκειμένου να λάβουν γνώση και να καταγγείλουν το γεγονός».  

Sponsored Post