ΔΙΕΘΝΕΣ
06/03/2019 22:10 EET | Updated 06/03/2019 22:25 EET

Σε καραντίνα στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ οι επιβάτες πτήσης της Virgin Atlantic

Όλα ξεκίνησαν με τον επιβάτη που ένοιωσε έναν «άσχημο βήχα»

jremes84 via Getty Images

Οι επιβάτες και το πλήρωμα πτήσης της Virgin Atlantic τέθηκαν σε καραντίνα μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Αιτία η αιφνίδια μεταδοτική αδιαθεσία, όπως αναφέρει το BBCm που εκδήλωσαν επιβάτες ενώ οι αρχές δεν μπορούν να αποφανθούν ακόμη με βεβαιότητα περί του τι έχει συμβεί. 

Με το που το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο-μετά από οκτώ ώρες πτήση από το Μπρίτζτάουν των νησιών Μπαρπέιντος- επιβιβάστηκε σε αυτό προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. 

Όπως ανέφερε ο επιβάτης Τρέβορ Γουίλσον οι συνεπιβάτες του παραπονούνταν για έναν «άσχημο βήχα, από το στήθος» που ο ίδιος υπέθετε πως ήταν κάποια λοίμωξη. Βέβαια αδιαθεσία αισθάνθηκαν παράλληλα και άλλοι επιβάτες. 

Η αεροπορική εταιρεία πάντως, όπως αναφέρει το ΒΒC,  δεν έχει κάνει κάποια δήλωση και δηλώνει πως διερευνά το περιστατικό. 

Συνολικά 30 άτομα εξετάστηκαν και εκτιμάται πως είναι καλά στην υγεία τους ενώ δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Οι 448 επιβάτες στη πτήση charter επέστρεφαν από μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική όπως ανέφερε η MSC Cruises ενώ σύμφωνα και πάλι με τον επιβάτη Τρεβορ Γουίλσον οι αδιαθεσίες είχαν ξεκινήσει πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος, δηλαδή όταν ήταν ακόμη στο κρουαζιερόπλοιο. Όλοι δε οι επιβάτες της πτήσης είχαν πάει την κρουαζιέρα με την MSC Cruises. 

 

Εκπρόσωπος της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων δήλωσε: «Διερευνούμε ακόμα τι μπορεί να προκάλεσε την ασθένεια και αναμένουμε περαιτέρω ενημέρωση από τις ιατρικές υπηρεσίες του αερολιμένα του Gatwick. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στο MSC Preziosa, δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις οξείας γαστρεντερίτιδας τις τελευταίες 14 ημέρες». 

Σταδιακά οι επιβάτες που εξετάζονται και είναι καλά επιτρέπεται να αποχωρήσουν ενώ οι άλλοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΒΒC