Σε καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο όσοι φτάνουν από την ηπειρωτική Ελλάδα – Ποιοι εξαιρούνται

Οι τελευταίες εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα.
ASSOCIATED PRESS

Για δύο εβδομάδες θα πρέπει να μένουν απομονωμένοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία νέα που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το νέο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο στις 4:00, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών.

Στη νέα οδηγία δεν συμπεριλαμβάνονται η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος.

Από την άλλη, όσοι επιστρέφουν από το Κατάρ, τα ΗΕΑ, το Λάος και τους Νήσους Τερκς και Κάικος δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα.

Από τους κανόνες απομόνωσης εξαιρούνται παράλληλα το Μπαχρέιν, η Χιλή, η Ισλανδία και η Καμπότζη, ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα δεδομένα παρουσίασαν σταθερή αύξηση σε πρόσφατα αναφερόμενες περιπτώσεις στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαπέντε ημέρες, με άνοδο 136% στα νέα κρούσματα με 16.429 συνολικά το διάστημα μεταξύ 5 και 12 Νοεμβρίου, από 6.965 που είχαν καταγραφεί την περίοδο μεταξύ 22 και 29 Οκτωβρίου.

Οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 200 λίρες.

Το Υπουργείο τόνισε την ίδια ώρα πως στα νησιά της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Ρόδου, της Ζακύνθου και της Κω δεν έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα και για το λόγο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα.

(Με πληροφορίες από BBC)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα