ΔΙΕΘΝΕΣ
13/01/2022 12:33 EET

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Σασόλι στη Ρώμη, την Παρασκευή η κηδεία

Παρούσα η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας. Δακρυσμένοι η σύζυγος και τα παιδιά τους.

via Associated Press

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται στη Ρώμη η σορός του Νταβίντ Σασόλι, που πέθανε ως εν ενέργεια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Το πρωί, η σορός του τόσο αγαπητού πολιτικού τόσο στην πατρίδα του την Ιταλία όσο και στις Βρυξέλλες, μεταφέρθηκε στην αίθουσα ντελα Προτομοτέκα στο Καπιτώλιο της Ρώμης στην είσοδοι του οποίου την περίμεναν η σύζυγος του, Αλεσάντρα Βιττορίνι και τα παιδιά τους, Τζιούλιο και Λίβια.

Στο πλευρό τους, ο δήμαρχος της Ρώμης ο οποίος και υποδέχθηκε τον Πρόδδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, τον πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι και άλλα πολιτικά πρόσωπα. 

Σασόλι, ο Ιταλός μπον βιβέρ που έγινε ο πρόεδρος του Ευρωκονοβουλίου με το πιο ανθρώπινο πρόσωπο 

Όπως ανακοινώθηκε η νεκρώσιμη ακολουθεί θα τελεστεί στην εκκλησία Σάντα Μαρία ντέλι Αντζέλι, στην Πιάτζα ντελα Ρεπούμλικα της Ρώμης. 

Αυτής θα πρωτοστατήσει ο καρδινιάλιος Ματτέο Ζούππι,  που εκτός από Αρχιεπίσκοπος της Μπολόνια ήταν και στενός φίλος του Σασόλι.

Στην κηδεία εκτός της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ιταλίας, αξιωματούχων κλπ θα παραβρεθούν η  πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ακρετοί ξένοι ηγέτες. 

 

via Associated Press
Ο Δήμαρχος της Ρώμης, η σύζυγος και τα παιδιά το εκλιπόντος
via Associated Press
Πρωθυπουργός της Ιταλίας και Δήμαρχος της Ρώμης
via Associated Press
ΠτΔ της Ιταλίας και Δήμαρχος της πόλης
via Associated Press