ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/02/2020 14:38 EET | Updated 07/02/2020 14:40 EET

Σε πλήρη λειτουργία ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρομίου Μυτιλήνης

Νέες προοπτικές για το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης», με σύγχρονες εγκαταστάσεις.

HuffPost Greece

Το 9ο αεροδρόμιο, από τα 14 περιφερειακά της FraportGreece, όσον αφορά την ταξιδιωτική κίνηση, το αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης», υποδέχεται τους ταξιδιώτες με ολοκαίνουργιο τερματικό σταθμό.

Ηδη, από χθες, 6 Φεβρουαρίου, το αεροδρόμιο τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού, σηματοδοτεί τον ομαλό προγραμματισμό των παραδόσεων σε λειτουργία και των υπόλοιπων αεροδρομίων, εντός του 2020, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των 14 αεροδρομίων από τη Fraport Greece (κατασκευή Ιντρακάτ).

HuffPost Greece

Η επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή νέου μοντέρνου και φιλικού προς τον χρήστη αεροσταθμού συνολικής έκτασης 7.185 τ.μ., 30% αύξηση των σημείων check-in (σε σχέση με τον παλαιό αεροσταθμό) και εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών. Παράλληλα κατασκευάστηκε νέος πυροσβεστικός σταθμός, ενώ έχει ανανεωθεί πλήρως και ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών. Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν πλέον σύγχρονα εμπορικά καταστήματα καθώς και καταστήματα εστίασης που θα κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη.

Προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού παρέχεται μεταφορά με λεωφορείο από και προς το παρκινγκ μακράς διάρκειας (το οποίο βρίσκεται κοντά στον παλαιό αεροσταθμό), ενώ παρέχεται και πάρκινγκ μικρής διάρκειας, πλησίον του νέου αεροσταθμού.

HuffPost Greece

Το 2019, το αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» διακίνησε 496.577 ταξιδιώτες (+4% από το 2018), εκ των οποίων 362.759 εξωτερικού και 133.818 εσωτερικού, με 6.571 πτήσεις (+6,7% από το 2018), όντας 10ο σε αριθμό πτήσεων, στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Το 2020, μολονότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες, έχουν προγραμματιστεί νέα δρομολόγια, μεταξύ των οποίων και της Jet2 από και προς Λονδίνο και Μάντσεστερ.