ΔΙΕΘΝΕΣ
01/03/2018 11:00 EET | Updated 01/03/2018 11:05 EET

Σε ποια πόλη πρέπει να μεταναστεύσετε αν θέλετε να κάνετε καριέρα

d3sign via Getty Images

Το Σαν Φρανσίσκο ενδείκνυται για όσους θέλουν να κάνουν καριέρα ενώ καλή επιλογή θα ήταν επίσης και η Βομβάη. Η Ζυρίχη είναι μια καλή περιοχή για όσους θέλουν να αυξήσουν το εισόδημά τους. Αυτά τουλάχιστον αναφέρει έρευνα που έδωσε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας η HSBC Expat Explorer.

-Σαν Φρανσίσκο

Στο Σαν Φρανσίσκο είναι συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι εκπατρισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με την έρευνα της HSBC. Το 57% των ανθρώπων αυτών θεωρεί ότι έχει εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης, πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 25%.

-Λονδίνο

Οι μισοί περίπου ερωτώμενοι (περίπου 49%) θεωρούν πως το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει επίσης τεράστιες ευκαιρίες για επαγγελματική καταξίωση στον κόσμο. Παρόλο που το κόστος ζωής στην πόλη του Λονδίνου είναι υψηλό, ενώ μόνο το 1% των ατόμων που έχουν μετακινηθεί εκεί το θεωρούν προσιτό. Οι μισθοί των εκπρατρισμένων φτάνουν κατά μέσο όρο τα 107.863 δολάρια, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακός είναι ο μισθός των στελεχών που κάνουν καριέρα εκεί.

-Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη κυρίως μεταβαίνουν τα στελέχη των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ενώ πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, μόνο το 40% των εκπατρισμένων είναι σωματικά πιο ενεργοί σε σχέση με την πατρίδα τους, έναντι του 55% στο Σαν Φρανσίσκο.

-Δουβλίνο

Το Δουβλίνο βρίσκεται στην τέταρτη θέση όσον αφορά τις ευκαιρίες απασχόλησης των ατόμων που κάνουν διεθνή καριέρα. Το 39% των ερωτηθέντων στο Δουβλίνο εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας. Οι μισθοί των στελεχών που έχουν μεταναστεύσει στην πόλη είναι ελαφρώς χαμηλότεροι από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με τους εκπατρισμένους στο Δουβλίνο να κερδίζουν, κατά μέσο όρο, 91.419 δολάρια.

-Μπέρμιγχαμ

Πρόκειται για την τελευταία από τις κορυφαίες πέντε πόλεις ως προς τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει σε άτομα που ενδιαφέρονται για διεθνή καριέρα. Όσοι έχουν μετακομίσει εκεί υποστηρίζουν όχι μόνο ότι είναι καλό για την καριέρα τους, αλλά και ότι το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Όσοι ψάχνουν για μεγαλύτερα εισοδήματα, θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ανατολή, αφού τέσσερις ασιατικές πόλεις βρίσκονται στις κορυφαίες δέκα ως προς τα εισοδήματα των εκπατρισμένων. Το εμπορικό κέντρο της Ινδίας, η Βομβάη, φιλοξενεί τα πιο καλοπληρωμένα στελέχη της έρευνας, με μέσο ετήσιο εισόδημα 217.165, δολάρια, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 99.903. Η Σαγκάη έρχεται στην τέταρτη θέση με μέσο εισόδημα 202.211 δολάρια, η Τζακάρτα στην όγδοη θέση με 152.589 και το Χονγκ Κονγκ στην ένατη με 148.410.