Σεισμός 5,1 ρίχτερ: Αστυνομικοί παντού σε όλη την Αθήνα το βράδυ

Αναβλήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε για τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος μετά το σεισμό, ότι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλες τις περιοχές της Αττικής.

Ο σεισμός έχει τρομάξει τον κόσμο, ενώ κάτοικοι αναφέρουν ότι προτίθενται να μην κοιμηθούν απόψε στα σπίτια τους. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι βρίσκεται σε επιφυλακή και λαμβάνει μέτρα. Εντολές έχουν δοθεί στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να αναπτυχθούν σε όλες τις περιοχές της Αθήνας και ιδιαίτερα στη δυτική Αττική. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής.

Η επιφυλακή θα διαρκέσει συνολικά 48 ώρες.

Στόχος είναι να βοηθούν τους πολίτες σε οτιδήποτε χρειαστούν και φυσικά να αποτραπούν τυχόν προσπάθειες για πλιάτσικο από άτομα που μπορεί να θελήσουν να εκμεταλλευτούν την έκτακτη κατάσταση.

Αναβλήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ώρα που ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. έγινε ο ισχυρός σεισμός στην Αττική και ανέτρεψε, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, όλα τα δεδομένα.

Οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας έφυγαν για τα επιχειρησιακά κέντρα και ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε επιφυλακή για ένα 48ωρο. Ένα από τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν άμεσα ήταν το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε στους δρόμους. Περισσότεροι από 100 τροχονόμοι πήραν εντολή να ρυθμίσουν την κυκλοφορία εκεί όπου υπήρχε ανάγκη.

Έτσι, οι έκτακτες κρίσεις αναβλήθηκαν και κανείς δεν είναι σίγουρος για το πότε θα λάβουν χώρα τελικά.

Μία εκδοχή είναι οι κρίσεις να γίνουν τη Δευτέρα, μετά τη λήξη του 48ωρου της επιφυλακής για το σεισμό.

Δημοφιλή