Σηκώνουν ξανά αυλαία οι Καταθέσεις Πολιτισμού της ΤτΕ με τρεις εξαιρετικούς ομιλητές

Χρήστος Ζερεφός, Στάθης Καλύβας και Πέτρος Θέμελης θα βρεθούν ενώπιον εκλεκτών δημοσιογράφων.
Το ιστορικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου
Το ιστορικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου
Eurokinissi

Μια σημαντική συμβολή του δραστήριου Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και του διευθυντή του, Παναγιώτη Παναγάκη, αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού» που έχει πάρει τον χαρακτήρα θεσμού τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, η πανδημία του κορονοϊού υποχρέωσε σε διακοπή την πραγματοποίησή του εσχάτως. Φέτος, ωστόσο, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλλει η πανδημία, ο κύκλος - τον οποίο η Τράπεζα υλοποιεί στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας - επανέρχεται με τρεις εξαιρετικούς (συν)ομιλητές, οι οποίοι θα έχουν απέναντί τους τρεις εκλεκτούς δημοσιογράφους.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.
Τράπεζα της Ελλάδος

Εναρξη με τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστο Ζερεφό

Ο φετινός, και πέμπτος, κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: περιβάλλον, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου με τη συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστου Ζερεφού, με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα. Θέμα της συζήτησης θα είναι «Πώς το κλίμα γράφει ιστορία;». Η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης ήταν η Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, αλλά η κακοκαιρία κι η δυσχέρεια μετακινήσεων ανάγκασε τους διοργανωτές της να μεταθέσουν την ημερομηνία διεξαγωγής της στις 22 του ίδιου μήνα.

Θα ακολουθήσουν:

  • Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα με θέμα «Πολιτική βία και ερμηνείες της ιστορίας».

  • Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη: Η ψυχοσύνθεση μιας χαμένης πολιτείας».

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18:30.
  • Είσοδος: Πανεπιστημίου 21.
  • Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή από τις 17:45.
  • Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής στο registrations@bankofgreece.gr
  • Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

Δημοφιλή