Σημείωμα ληστή σε κοσμηματοπωλείο «συνδέεται» με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σημείωμα ληστή σε κοσμηματοπωλείο «συνδέεται» με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Eurokinissi

Περίεργη τροπή πήραν οι έρευνες για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που έγινε το πρωί της Τετάρτης στου Ζωγράφου.

Ο ένας από τους δράστες πέταξε - πριν διαφύγει - σημείωμα, από το οποίο συνάγεται το συμπέρασμα ότι μπορεί να πρόκειται για καταζητούμενο για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα για το δεύτερο άτομο, το οποίο είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία (ο συνεργός του είχε συλληφθεί).

Στο σημείωμα που βρέθηκε στον τόπο της ληστείας αναφέρεται ότι δεν ευθύνεται αυτός για τη δολοφονία και ότι δεν είναι θύτης αλλά θύμα στην υπόθεση. Το κείμενο υπογράφει ως «φτερωτός μαραντόνα». Πρόκειται για το προσωνύμιό του, από το οποίο οι αστυνομικοί συνάγουν το συμπέρασμα ότι ο υπογράφων μπορεί να είναι ο καταζητούμενος. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως πρόκειται για κάποιο ληστή, που συνδέεται είτε φιλικά είτε οικογενειακά με τον καταζητούμενο.

Η ληστεία είχε σημειωθεί στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Ξηρογιάννη, όπου τρεις τουλάχιστον δράστες με την χρήση όπλων, πιθανόν Ούζι, άρπαξαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σημείωμα ενδεχομένως αφέθηκε στον τόπο της ληστείας σε μία προσπάθεια του καταζητούμενου να «πέσει στα μαλακά» σε περίπτωση μελλοντικής του σύλληψης. Αυτό που προκαλεί ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να έχει επιστρέψει από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Δημοφιλή