Σήμερα η νέα φορολοταρία για τις δαπάνες του Φεβρουαρίου

Σήμερα η νέα φορολοταρία για τις δαπάνες του Φεβρουαρίου
Grafner via Getty Images

Νέα φορολοταρία διεξάγει σήμερα, Τρίτη στις 6μμ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις δαπάνες του Φεβρουάριου που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Για μια ακόμη φορά 1.000 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του. Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Συγκεκριμένα για έως 100 ευρώ ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ, από 101- 500ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ, από 501-1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ, από 1.001 ευρώ και και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στη διεύθυνση www.aade.gr και από εκεί στις «Δημόσιες Κληρώσεις» για τους λαχνούς που αντιστοιχούν στις συναλλαγές τους αλλά και να δουν εάν είναι ανάμεσα στους 1.000 τυχερούς. Επίσης το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό των τυχερών στο TAXIS. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των χρημάτων είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet - «Ο λογαριασμός μου» - Δήλωση Λογαριασμού - ΙΒΑΝ.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός του τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού.

Δημοφιλή