ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2018 11:44 EEST

Συμφωνία Γερμανίας -Ιταλίας για επιστροφή μεταναστών

Antonio Parrinello / Reuters

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε σήμερα πως η Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία με την Ιταλία για την επιστροφή μεταναστών που είχαν ήδη ζητήσει άσυλο στη χώρα αυτή και πρόσθεσε πως περιμένει ότι θα υπογραφεί σύντομα.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται αφού η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε τον Αύγουστο τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ισπανία να στέλνει μετανάστες πίσω στις χώρες αυτές μέσα σε 48 ώρες, αν έχουν ήδη ζητήσει άσυλο σ′ αυτές τις χώρες.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 1,6 εκατ. μετανάστες έχουν φτάσει στη Γερμανία από τα μέσα του 2014, προκαλώντας εντάσεις και τροφοδοτώντας την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), εξέλιξη που οδήγησε την Χριστιανοκοινωνική Ένωση να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι επιτεύχθηκε και η συμφωνία με την Ιταλία», δήλωσε ο Ζεεχόφερ μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Χρειαζόμαστε μόνο τις δύο υπογραφές από τον ιταλό συνάδελφο και εμένα», δήλωσε ο Ζεεχόφερ προσθέτοντας ότι αυτό θα πάρει λίγες ακόμη ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός Πρωθυπουργός είχε εκφράσει επιφυλάξεις τον Ιούνιο για την εν λόγω συμφωνία, διεκδικώντας την ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ πριν από οποιαδήποτε συμφωνία για τους μετανάστες.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost