Υπογραφές για μαχητικό 6ης γενεάς μεταξύ Βρετανίας, Ιαπωνίας και Ιταλίας

Σκοπός η ανάπτυξη ενός υπερηχητικού stealth μαχητικού εξοπλισμένου με τεχνολογίες αιχμής.
.
.
Gov.uk

Διεθνή συνθήκη για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού stealth μαχητικού 6ης γενεάς εξοπλισμένου με τεχνολογίες αιχμής υπέγραψαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη του Global Combat Air Programme (GCAP) και τα αρχηγεία του προγράμματος θα βρίσκονται στη Βρετανία.

Το αεροσκάφος αυτό αναμένεται να πετάξει κατά το 2035 και να «γίνει ένα από τα πιο προηγμένα, διαλειτουργικά, ευπροσάρμοστα και διασυνδεδεμένα μαχητικά σε υπηρεσία παγκοσμίως». Επιδιώκεται να έχει ισχυρό ραντάρ που θα παρέχει 10.000 φορές περισσότερα δεδομένα από τα παρόντα συστήματα, με σκοπό την επίτευξη πλεονεκτήματος που θα μπορεί να δώσει τη νίκη σε μια αναμέτρηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο της προσπάθειας ηγείται η BAE Systems, σε συνεργασία με τις Rolls Royce, Leonardo UK και MBDA UK, καθώς και εκατοντάδες εταιρείες σε αλυσίδες προμηθευτών ανά τη χώρα. Μαζί θα είναι σε συνεργασία με εταιρείες από την Ιαπωνία και την Ιταλία για την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό του αεροσκάφους.

Δημοφιλή