ΔΙΕΘΝΕΣ
08/02/2020 08:16 EET

ΗΠΑ: Συμβουλεύτηκε το Facebook για να γιατρέψει το παιδί της από τη γρίπη, αλλά το παιδί πέθανε

Ακόμη ένα ανήλικο θύμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος στις ΗΠΑ.

KatarzynaBialasiewicz via Getty Images

Ένα αγόρι 4 ετών έχασε τη ζωή του από γρίπη στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καθώς η μητέρα του συμβουλεύθηκε αντιεμβολιαστική ομάδα στο Facebook, που της πρότεινε να μην του δώσει Tamiflu. 

 Το Tamiflu ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται «αναστολείς νευραμινιδάσης». Τα φάρμακα αυτά εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού της γρίπης στον οργανισμό και έτσι βοηθούν στην ανακούφιση ή στην πρόληψη εμφάνισης των συμπτωμάτων από τη λοίμωξη του ιού της γρίπης.

Το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό και σπασμούς, όπως έγραψε στην ανάρτηση η μητέρα. Ανέφερε ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά της είχαν διαγνωστεί με γρίπη και ο γιατρός έγραψε Tamiflu για όλη η οικογένεια. 

Η μητέρα έγραψε επίσης ότι οι «φυσικές θεραπείες» που χρησιμοποίησε και για τα τέσσερα παιδιά της - συμπεριλαμβανομένων του ελαίου μέντας, της βιταμίνης C και της λεβάντας - δεν είχαν αποτέλεσμα και για αυτό ζήτησε από την ομάδα περισσότερες συμβουλές. Οι συμβουλές που συμπεριλήφθηκαν στα σχόλια περιλάμβαναν το μητρικό γάλα, το θυμάρι και τα φραγκοστάφυλα, κανένα από τα οποία δεν συνιστά ιατρικά θεραπείες για τη γρίπη.

Η μητέρα έλαβε 45 απαντήσεις στην ομάδα και καμία δεν της πρότεινε να πάρει κάποια ιατρική συμβουλή. Όλες αφορούσαν γιατροσόφια αλλά κανένα φάρμακο για την γρίπη και φυσικά κανένα εμβόλιο. Τελικά το παιδί νοσηλεύτηκε και πέθανε τέσσερις ημέρες μετά. 

Οι πρόσφατες αναρτήσεις της μητέρας έχουν πλέον διαγραφεί από την αντιεμβολιαστική σελίδα «Stop Mandatory Vaccination», αλλά σε αναρτήσεις της που χρονολογούνται από το 2017 είχε αναφέρει ότι δεν είχε εμβολιάσει τα παιδιά της από τη γρίπη.

Η γρίπη στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει σοβαρά τα παιδιά φέτος, καθώς αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύεται με γρίπη είναι πάνω από το κανονικό και μέχρι στιγμής 68 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Σημειώνεται, ότι από πέρυσι το Facebook έχει λάβει μέτρα κατά των αντιεμβολιαστικών ομάδων, καθώς αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Από τον Μάρτιο υπήρχε η δέσμευση ότι η παρουσία τους θα ελαχιστοποιηθεί. 

Φαίνεται, όμως, πως και αυτό το λίγο, πολλές φορές, είναι μοιραίο. 

 

Πηγή: NBC news 

 

 

Sponsored Post