ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/03/2018 16:50 EEST | Updated 29/03/2018 17:10 EEST

Συνάντηση Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του στα Τίρανα. Τι συζητήθηκε

Anadolu Agency via Getty Images

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας, Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι, συναντήθηκαν σήμερα στα Τίρανα, στο πλαίσιο του εντατικού διαλόγου μεταξύ των δύο κρατών για την επίλυση διμερών ζητημάτων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Οι δύο υπουργοί αξιολόγησαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την συνάντησή τους στην Κορυτσά τον Ιανουάριο, με την υλοποίηση αριθμού θετικών συμφωνιών που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί από τις δύο πλευρές.

«Οι κ.κ. Κοτζιάς και Μπουσάτι συμφώνησαν επί των επόμενων βημάτων που πρόκειται να γίνουν τους ερχόμενους μήνες για την περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας και προς εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στα υπό συζήτηση ζητήματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του Εγγράφου Στρατηγικής Συνεργασίας που καταρτίζεται υπό το φως της υφιστάμενης κοινής βούλησης των μερών για ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης των σχέσεων Ελλάδος και Αλβανίας», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο θέμα της ΑΟΖ, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση των δυο ανδρών έρχεται σε συνέχεια συνεργασίας τους το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης Αθήνας και Τιράνων για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν με την κατ′ ιδίαν συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του και συνεχίστηκαν με τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών, με τους δύο υπουργούς, σε γεύμα εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτζιάς, μετά το πέρας της συνάντησης στα Τίρανα, θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου αύριο, Παρασκευή, θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post