ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2018 16:07 EEST | Updated 12/07/2018 19:25 EEST

Συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Βασικό θέμα οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε μετά από, περίπου, 2 ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ ενώ βασικό θέμα στην ατζέντα του κ.Τσίπρα είναι αυτό των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στη Τουρκία-χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες- εδώ και τέσσερις μήνες. 

Σημειώνεται πως η τουρκική κυβέρνηση έχει κατ΄επανάληψη- και τελευταία με μεγαλύτερη ένταση- συνδέσει την τύχη των δύο ελλήνων στρατιωτικών με την παράδοση ή μη από πλευράς της Ελλάδας των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος. 

Στο μεταξύ την πρώτη ημέρα της Συνόδου, ο κ.Τσίπρας έθεσε το θέμα στους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους κάνοντας λόγο για μια «πρωτοφανή» ενέργεια μεταξύ δύο συμμαχικών και τόνισε: «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».  

Για το ίδιο θέμα είχε επαφές και με την Άγκελα Μέρκελ. 

Στην ατζέντα της συνάντησης με τον κ.Ερντογάν και οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, το προσφυγικό, και η Κύπρος- θέμα για το οποίο ο κ.Τσίπρας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. 

Sponsored Post