ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/01/2018 18:38 EET

Συναντήσεις Τσίπρα με ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις

Στήριξη στην Ελλάδα από ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις αποκόμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός συνάντησε τα στελέχη των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων ΑΗΙ και ΑΗΕΡΑ και των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B’nai B’rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων προσφέρθηκαν να συνδράμουν σε προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ακόμη καλωσόρισαν τις ελληνικές ενέργειες στους τομείς:

-της οικονομίας

-του προσφυγικού

-της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ καθώς η επίσκεψη των συγκεκριμένων οργανώσεων στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος της τρίτης ανά διετία κοινής περιοδείας τους σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε στους συνομιλητές του τη σημασία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εν γένει στην ανάπτυξη των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ. Δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και να  επιβεβαιωθεί το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το Ισραήλ.

Sponsored Post