Συναγερμός στο Καρά Τεπέ: Τρεις αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό, 15 σε καραντίνα

Επιστολή συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ προς τον ΕΟΔΥ.
ASSOCIATED PRESS

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν συνδικαλιστές αστυνομικοί για τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού στις τάξεις των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο.

Ο εμπρησμός στον καταυλισμό της Μόριας στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί τότε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών μεταναστών που είχαν ανιχνευτεί θετικοί στον ιό, ενώ μετά τη φωτιά άνθρωποι που νοσούσαν έμειναν στο δρόμο.

Έτσι, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού εκτοξεύτηκε. Ακολούθησε η οργανωμένη επιχείρηση για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στο Καρά Τεπέ.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλαν σήμερα Τρίτη επιστολή προς τον ΕΟΔΥ αναφέροντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν ξεφύγει η κατάσταση. Τα τελευταία 24ωρα ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορονοϊό τρεις αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ. Επίσης, σε καραντίνα τέθηκαν ακόμα 15 αστυνομικοί που υποβλήθηκαν σε τεστ και αναμένουν τα αποτελέσματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου ζητάει την άμεση λήψη μέτρων από τον ΕΟΔΥ. Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της:

«Τόσο η Ένωσή μας όσο και η ΠΟΑΣΥ με σχετικά έγγραφά τους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο νησί της Λέσβου, αλλά και της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, ελέω μεταναστευτικού, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία, να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του COVID – 19 όλο το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στη Δ.Α. Λέσβου .Ο εμπρησμός του ΚΥΤ Μόριας στις 10/09, ενώ βρισκόταν σε περιορισμό λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμένοντων εντός αυτού μεταναστών και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των τεστ ανίχνευσης στο σύνολο των μεταναστών, είχε ως αποτέλεσμα τη διασπορά όλων των μεταναστών (ενδεχομένως και θετικών στον ιό) σε διάφορα σημεία του νησιού και την επαφή τους με δεκάδες συναδέλφους μας στην προσπάθειά μας να τους οδηγήσουμε στη νέα δομή στο Μαυροβούνι . Παρά το ανωτέρω γεγονός και τις εκ νέου ενέργειές μας για την διενέργεια PCR τεστ για κορονοϊό Sars – cov2, η Φυσική μας ηγεσία συνέχισε την προκλητική της αδιαφορία. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των συναδέλφων μας που εκτελούν υπηρεσία στη νέα δομή μεταναστών, παρότι τηρούν όλους τους κανόνες αποτροπής διασποράς του ιού, υπάρχουν τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα δεκαπέντε τουλάχιστον ακόμα υποβληθέντων σε μοριακό έλεγχο. Επειδή όπως προκύπτει από την εξέλιξη αυτή η ατομική ευθύνη δεν επαρκεί και επειδή η φύση του λειτουργήματος του αστυνομικού σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά επικίνδυνες υγειονομικά συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να εργαστούμε στη νέα δομή, επιβάλλεται- όσο ποτέ άλλοτε– η εξέταση όλου του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στη Λέσβο. Σας καλούμε να πράξετε επιτέλους το αυτονόητο, να μας αντιμετωπίσετε σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να μας προστατέψετε και να εξαλείψετε κάθε φόβο και ανησυχία που έχει προκληθεί στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα