Ενας νεκρός και δύο βαριά άρρωστοι μετά από ταξίδι για οδοντιατρική θεραπεία στην Τουρκία

Εκτενείς έρευνες για τα περιστατικά που έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
YONCA60 via Getty Images

Ένας άντρας από την βόρεια Ιρλανδία έχασε τη ζωή του και δύο φίλοι του είναι σοβαρά άρρωστοι μετά από ένα ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Τουρκία προκειμένου να υποβληθούν σε οδοντιατρική θεραπεία.

Και οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, ήταν καλά στην υγεία τους. Εντοπίστηκαν στην πόλη Μαρμαρίς το Σάββατο.

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ο 33χρονος Ρίτσαρντ Μολόι. Οι δυο του φίλοι, ο Ντεκλάν Καρσόν και ο Άαρον Καλαγκάν, ήταν σε κώμα, αλλά η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, oι άνδρες έφτασαν στη χώρα για να υποβληθούν σε διαδικασία λεύκανσης δοντιών, ωστόσο πηγές μαρτυρούν πως πριν τη θεραπεία είχαν λάβει φάρμακα που συνδέονταν με αυτήν, πριν βρεθούν αναίσθητοι σε ένα διαμέρισμα που νοίκιασαν για τη διαμονή τους στη χώρα.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως το φάρμακο ήταν η αιτία των συμβάντων. Και οι τρεις άνδρες προέρχονται από το βόρειο Μπέλφαστ. Οι δύο ταξίδεψαν με ιρλανδικά διαβατήρια και ο τρίτος με βρετανικό.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι γνωστή μεταξύ άλλων και για την μεγάλη βιομηχανία ιατρικού και οδοντιατρικού τουρισμού, από τη λεύκανση δοντιών μέχρι τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Το 2017 επισκέφτηκαν τη χώρα περίπου 700.000 άτομα για ιατρικές διαδικασίες και χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού Υγείας της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σύνδεσμος των τουρκικών ταξιδιωτικών πρακτορείων δήλωσε ότι έως το 2023 ελπίζει η χώρα να προσελκύσει 2 εκατομμύρια τουρίστες υγείας.

Ο βουλευτής του βόρειου Μπέλφαστ, Τζον Φινουκέιν μίλησε για μια «τραγωδία» και έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια που θα πρέπει τώρα να θάψει το παιδί της.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα