Συνδυάσαμε αυγό και καφέ στο πρωινό μας; Να μην το ξανακάνουμε και να γιατί

Plus: Τέσσερις συνηθισμένοι συνδυασμοί τροφίμων που είναι εντελώς απαράδεκτοι και συνδέονται με στομαχικές διαταραχές.

Αν τα πρωινά δεν βλέπουμε την ώρα για την καθιερωμένη μας ομελέτα παρέα με έναν ζεστό καφέ, τα νέα για εμάς δεν θα είναι και πολύ ευχάριστα.

Αν και το καθένα ξεχωριστά, αποτελούν δύο υγιεινές πρωινές συνήθειες, δυστυχώς ο συνδυασμός τους μας κάνει μάλλον κακό. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς τροφίμων, τόσο ο καφές, όσο και το τσάι περιέχουν και τα δύο ιδιότητες που εξουδετερώνουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα απορροφά τον σίδηρο που κρύβεται μέσα στα αυγά.

Αντίθετα, συνιστάται να πίνουμε το τσάι ή τον καφέ μας τουλάχιστον μία ώρα μετά την κατανάλωση του αυγού. Και πέρα από τον συνδυασμό του τσαγιού ή του καφέ με το αυγό, υπάρχουν αρκετοί ακόμη συνδυασμοί τροφίμων που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας.

Ποιοι είναι οι απαγορευμένοι συνδυασμοί

Πίτσα και αναψυκτικά

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες της πίτσας σε συνδυασμό με την πρόσθετη ζάχαρη στα ανθρακούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν δραματική αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, επειδή η πίτσα είναι πλούσια σε λιπαρά, όταν αναμειγνύεται με ανθρακούχα ποτά, απειλεί να τινάξει το πεπτικό μας σύστημα στον αέρα και να δημιουργήσει μια τρομερά δυσάρεστη αίσθηση φουσκώματος.

Τα φούτα σε συνδυασμό με τα δημητριακά

Εάν έχουμε ελαφρώς ευαίσθητο στομάχι, καλύτερα να αποφύγουμε να συνδυάζουμε τα φρούτα με τα δημητριακά. Κι αυτό γιατί διαφέρουν ως προς τον χρόνο πέψης. Με άλλα λόγια, ενώ τα φρούτα χωνεύονται εύκολα και γρήγορα, τα δημητριακά θέλουν τον χρόνο τους. Έτσι, αυτά τα δυό μαζί, ελλοχεύει ο κίνδυνος να «μπερδέψουν» το πεπτικό μας σύστημα, προκαλώντας έντονη δυσφορία.

Αυγά σε συνδυασμό με κρέας

Kαι τα δύο αυτά τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και συνδυαστικά, μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική πρόσληψη της εν λόγω θρεπτικής ουσίας. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να συνδεθεί με συμπτώματα όπως το φούσκωμα, η δυσπεψία, ακόμα και η διάρροια.

Γιαούρτι και φρούτα

Το γιαούρτι με τα φρούτα θεωρείται ένας υγιεινός συνδυασμός. Απλώς υπάρχουν μερικά φρούτα που ταιριάζουν καλύτερα με το αγαπημένο γαλακτοκομικό προϊόν σε σύγκριση με άλλα.

Το γιαούρτι είναι μια αλκαλική τροφή, που σημαίνει ότι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

Όμως, φρούτα όπως τα βατόμουρα και οι φράουλες είναι όξινα και ως εκ τούτου, δεν ταιριάζουν με το συγκεκριμένο προϊόν.

Αν λοιπόν θέλουμε σώνει και ντε φρούτα στο γιαούρτι μας επιλέγουμε μπανάνα ή σμέουρα, που είναι και αυτά αλκαλικά και συνδυάζονται αρμονικά στο πρωινό σούπερ μπολ μας.