Η θαυματουργή προσθήκη στο γιαούρτι που υπόσχεται να ξυπνήσει τον μεταβολισμό μας

Η θερμογόνα και αντιοξειδωτική δράση της σκόνης αυτής επιταχύνει την καύση θερμίδων και λίπους. Γιατί να μην δοκιμάσουμε;
Virojt Changyencham via Getty Images

Η κατανάλωση ενός μπολ γιαουρτιού, πλούσιου σε πρωτεΐνες θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Ειδικά εφόσον προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

Το γιαούρτι από μόνο του, είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν τρομερά στη διαδικασία απώλειας βάρους, ενώ προσφέρει και διάφορα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη πίστα, προσθέτοντας στη συνταγή μας ένα ακόμα υλικό, που τονώνει τον μεταβολισμό και υπόσχεται να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το σώμα των ονείρων μας.

H διατροφολόγος Λίζα Ρίτσαρντς, δημιουργός τoυ Candida Diet, συνιστά την σκόνη Μάτσα ως μια εξαιρετική, αν και λιγότερο γνωστή γευστική προσθήκη στο γιαούρτι μας. Και υπάρχει εξήγηση!

Αρκετοί ήδη γνωρίζουμε πως το τσάι Μάτσα επιφυλάσσει ένα σωρό οφέλη για τον οργανισμό μας, καθώς είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Κι όμως, το να πίνουμε τσάι Mάτσα δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να προσκομίσουμε όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα οφέλη της εν λόγω ουσίας. Αν δεν είμαστε λάτρεις του τσαγιού, μπορούμε απλώς να προσθέσουμε τη σκόνη Mάτσα στο γιαούρτι μας.

«Η σκόνη μάτσα ενισχύει τον μεταβολισμό, ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχει μια μικρή ποσότητα καφεΐνης. Η σκόνη μάτσα συν τοις άλλοις έχει ήπια θερμογόνο δράση, στην οποία οφείλεται και η ιδιότητά της να αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό. Ο συνδυασμός όλων αυτών των ενώσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση αύξηση της ενεργειακής δαπάνης και πιο γρήγορη καύση θερμίδων», εξηγεί η Ρίτσαρντς.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η σκόνη Mάτσα αποτελεί και εξαιρετική προσθήκη στο σούπερ μπολ με γιαούρτι όλων όσων έχουμε να φέρουμε εις πέρας μια σκληρή, απαιτητική προπόνηση, καθώς ενισχύει την οξείδωση του λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης, συμβάλλοντας πιθανώς σε μια υψηλή μεταβολική ώθηση.

Φυσικά, η κατανάλωση σκόνης Μάτσα δεν μπορεί από μόνη της να μας υποσχεθεί πως θα εξαφανίσει μονομιάς το περιττό λίπος. Για την ταχύτερη επίτευξη του στόχου μας να ρίξουμε το νούμερο στη ζυγαριά, έχει σημασία να ενσωματώσουμε στο πλάνο μας διάφορες υγιεινές συνήθειες, όπως η τακτική άσκηση και ο επαρκής ύπνος.

Ωστόσο, η διατροφή διαδραματίζει μάλλον τον πιο καθοριστικό ρόλο και η ενίσχυση του μεταβολισμού με φυσικό τρόπο, είναι πάντοτε μια καλή ιδέα.

(Mε πληροφορίες από Shefinds).