Ιταλία: influencer εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 12:00 (βίντεο)

Oι Ιταλοί πίνουν καπουτσίνο ως πρωινό ρόφημα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν ανήκουστο να πίνουν μετά το μεσημεριανό γεύμα.
jean meyntjens via Getty Images

H The Pasta Queen, μια Ιταλίδα influencer του Instagram και λάτρης του καφέ εξαπέλυσε «πυρά» σε όσους πίνουν καπουτσίνο μετά τις 12:00, εξηγώντας γιατί είναι λάθος.

Η Nadia Caterina Munno, η οποία έχει πάνω από 2,2 εκατομμύρια ακόλουθούς στο λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται συχνά νόστιμες συνταγές στη σελίδα της.

Ωστόσο, καθώς απευθύνθηκε στους ακολούθους της στο τελευταίο της βίντεο, είχε ένα αυστηρό μήνυμα γι′ αυτούς, καθώς τους έβαλε στο στόχαστρο για τις συνήθειές τους να πίνουν καφέ, μετά από κάποια ώρα. Αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που πίνουν καπουτσίνο μετά τις 12 το μεσημέρι έχουν κάνει λάθος.

Μιλώντας στους ακολούθους της, είπε ότι οι Ιταλοί πίνουν καπουτσίνο ως πρωινό ρόφημα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν ανήκουστο να πίνουν μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Καθώς ξεκινάει το βίντεο, μια φωνή εκτός κάμερας τη ρωτάει αν θέλει να πιει έναν καπουτσίνο.

Εκείνη κοιτάζει μπερδεμένη και γουρλώνει τα μάτια της πριν απαντήσει: «Όχι. Είναι περασμένες 12».

Η Nadia συνεχίζει να εξηγεί γιατί οι Ιταλοί δεν πίνουν καπουτσίνο μετά το μεσημέρι, χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι πριν αναφωνήσει: «Είναι ρόφημα για πρωινό!».

«Είναι αφρόγαλα! Είναι καλό να ξυπνάς τις αισθήσεις σου πριν από τις 10. Αν θέλετε πραγματικά να το παρατραβήξετε, 11. Αλλά όχι μετά τις 12», λέει με αυστηρό ύφος.

Η Nadia εξηγεί περαιτέρω ότι, όταν τρώτε ένα γεύμα, «έχετε αρκετά να κάνετε στο στόμα και στο στομάχι σας». «Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας γρήγορος εσπρέσο», λέει.

«Είναι σαν να τρώει ένας Αμερικανός χοτ ντογκ για πρωινό», είπε.

Αφού παρακολούθησαν το βίντεό της, οι θεατές άφησαν σχόλια που μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες από την παραγγελία καφέ στην Ιταλία - γεγονός που απέδειξε την άποψη της Nadia.

Ένα άτομο είπε: «Παρήγγειλα έναν καπουτσίνο στην Ιταλία, ο σερβιτόρος είπε όχι». Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι διαφώνησαν με τον κανόνα και σχολίασαν για να μοιραστούν την περιφρόνησή τους.

Ένας είπε: «Θα συνεχίσω να πίνω τον καπουτσίνο μου πρωί, μεσημέρι και βράδυ! Ειδικά όταν ταξιδεύω στην Ιταλία θα συνεχίσω να ζητάω καπουτσίνο μετά το δείπνο, μόνο και μόνο για να μπορώ να τσαντίζω τον σερβιτόρο».

Δημοφιλή