ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/12/2017 08:12 EET | Updated 28/12/2017 08:33 EET

Συνέλαβαν δικηγόρο επειδή προσπαθούσε να σβήσει από τοίχο υβριστικά συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Ο Τάκης Ζώτος μάλιστα έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α.

KEERFA

Τα πάντα μπορούν να συμβούν -όσο εξοργιστικά και εάν φαντάζουν σε ανθρώπους με κοινή λογική- όταν οι άνθρωποι εργάζονται για την τήρηση και την επιβολή του νόμου, αδυνατούν να επεξεργαστούν τις πληροφορίες γύρω τους και να εκτιμήσουν καταστάσεις...

Θύμα μιας τέτοιας κατάστασης φαίνεται πως έπεσε και ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τελικά συνελήφθη την Τετάρτη στο Καρπενήσι επειδή... έσβηνε με σπρέι τα υβριστικά συνθήματα και μηνύματα μίσους που είχαν γραφτεί σε τοίχο από υποστηρικτές ή μέλη της Χ.Α. Πάνω δε από αυτά, έγραψε «Έξω οι φασίστες». 

Οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον συλλάβουν με την κατηγορία της διάπραξης του αδικήματος της διακεκριμένης φθοράς! Βέβαια ο δικηγόρος λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερα αλλά σε βάρος του έχει ασκηθεί σχετική ποινική δίωξη. 

Ο Δημήτρης Ζώτος σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, δήλωσε: «Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστοκό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τείχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους».

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει τη σύλληψη του δικηγόρου «για σβήσιμο χρυσαυγίτικων λιβελογραφημάτων», η ΚΕΕΡΦΑ και συνεχίζει: «Η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε ″Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι″ δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛ.ΑΣ. παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων! Να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!», σημειώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Sponsored Box