ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/06/2019 15:36 EEST

Συνελήφθη 18χρονη που πουλούσε για 20 ευρώ φωτογραφίες γυμνών ανηλίκων στο Dark Web

Μεταξύ των θυμάτων και η 5χρονη αδερφή της.

LagartoFilm via Getty Images

Μία 18χρονη με καταγωγή από τη Βουλγαρία και τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί φέρεται να διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του Dark Web.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Η 18χρονη φέρεται τα τελευταία τρία χρόνια να φωτογράφιζε γυμνή την 5χρονη ετεροθαλή αδερφή της και ακόμα δύο ανήλικες ηλικίας από 15 έως 18 ετών. Στη συνέχεια, πουλούσε έναντι 20 ευρώ την κάθε φωτογραφία μέσω του διαδικτύου αλλά και του Dark Web.

Σε συντονισμένες έρευνες που ακολούθησαν, στο σπίτι της 18χρονης και σε τέσσερις ακόμα οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Έξι σκληροί δίσκοι, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στιλέτο σε δερμάτινη θήκη, πυροβόλο όπλο - πιστόλι με γεμιστήρα με 4 αβολίδωτα φυσίγγια, κουτί μεταφοράς φυσιγγίων με 24 αβολίδωτα φυσίγγια και 3 αυτοσχέδια τσιγαριλίκια ακατέργαστης κάνναβης.

Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν εστάλησαν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.