Συνοδός πολυτελείας, αριστερή και φεμινίστρια: Η Hanna Lakomy δεν είναι απλώς μια ακόμη πόρνη

Συνοδός πολυτελείας, αριστερή και φεμινίστρια: Η Hanna Lakomy δεν είναι απλώς μια ακόμη πόρνη
Hanna Lakomy/Facebook

Την αποκαλούν «Salomé Balthus», ή «Klara Johanna Lakomy» είτε γενικότερα Hanna Lakomy. Εξαρτάται από το ποιος είναι εκείνος που την προσφωνεί. Όταν οι πελάτες της μπαίνουν στον χώρο όπου στεγάζεται το πρακτορείο συνοδών που διαθέτει, βλέπουν μπροστά τους τη Salomé Balthus, μια μεγαλοπρεπή πόρνη, έτοιμη για όλα...

Μερικές λεπτομέρειες για εκείνη: έχει ύψος 1.58, φοράει 36 νούμερο στα ρούχα, διαβάζει Μποντλέρ, φορά άρωμα Perris Monte Carlo και της αρέσουν τα γλυκά. Είναι μια «εταίρα» παλαιάς κοπής, στην οποία κάνει εκτενές αφιέρωμα η γαλλική Liberation.

Η ιστορία της έχει ενδιαφέρον. Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια και διευθύντρια ενός πρακτορείου συνοδών, κάτοικος Βερολίνου, φεμινίστρια, που διαβάζει Adorno και ψηφίζει Die Linke, το αριστερό κόμμα της Γερμανίας. Εξίσου σημαντικό για εκείνη είναι ότι δε δέχτηκε να δίνει τα μισά της κέρδη σ′ έναν τύπο που κάθεται πίσω από το γραφείο της, κοινώς σ′ έναν νταβατζή.

Έχοντας δουλέψει για 5 χρόνια σε άλλα πρακτορεία συνοδών, η Lakomy δημιούργησε το δικό της πρακτορείο, το «Hetaera» το 2016 (από την ελληνική λέξη «εταίρα»). Ένα είδος online πρακτορείου, στο οποίο εργάζονται 12 συνοδοί πολυτελείας και από τις οποίες δεν παίρνει προμήθεια.

Νιώθει ευτυχής που έχει περάσει την αριστερή της κουλτούρα σε αυτό που κάνει, κάτι που συνοψίζει στην παρακάτω φράση: «Παίρνω τα βρώμικα χρήματα των πλούσιων ανδρών με το κορμί μου και έπειτα τα επιστρέφω στους φόρους».

Η Lakomy είναι ένα κορίτσι της Ανατολής. Μεγάλωσε τη δεκαετία του ’80 στο ανατολικό Βερολίνο, από γονείς καλλιτέχνες. Πάντα της άρεσε το σεξ, το οποίο και διακρίνει από την αγάπη. Επιπλέον, πάντα είχε μια ακομπλεξάριστη σχέση με το γυμνό.

Hanna Lakomy/Facebook

«Η μαμά μου και η γιαγιά μου ήταν γυναίκες σίγουρες για τον εαυτό τους. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο και έμαθα για τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, ως προς το μισθό ή το δικαίωμα διάθεσης του σώματος, έμεινα έκπληκτη. Στη δική μου κουλτούρα, έτσι όπως μεγάλωσα, τα πράγματα ήταν απλούστερα», αναφέρει η ίδια.

Συμπληρώνει πως με την ίδια απλότητα έφτασε και στην πορνεία, η οποία στη Γερμανία δεν είναι παράνομη. Μετά τις σπουδές της στη φιλοσοφική έπρεπε κάπως να ζήσει και όχι απαραίτητα από το γράψιμο, το αγαπημένο της χόμπι κι ας έχει ένα μυθιστόρημα στα σκαριά.

«Στο παρελθόν η πορνεία ήταν μια κόκκινη γραμμή, έπρεπε να πας σε συγκεκριμένα μπαρ ή δρόμους. Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τα πάντα. Μπορούμε να ζούμε μια κανονική, αστική ζωή μακριά από τους πελάτες μας. Καθόμαστε δίπλα σας στο μετρό χωρίς να ξέρετε ποιες είμαστε και τι κάνουμε», εξηγεί ενώ σημειώνει ότι δεν είδε στην πορνεία καμία ηθική απαγόρευση.

Για του λόγου το αληθές, έχει μια σχέση εδώ και 10 χρόνια με έναν καλλιτέχνη, 30 χρόνια μεγαλύτερό της, που την αγαπά και τη στηρίζει. Δε θέλει καθόλου να αποκτήσει παιδί, γιατί όπως λέει το σώμα δεν ανήκει σε αυτό. Ζει στο Βερολίνο όπου η σεξουαλικότητα εκφράζεται με περισσότερη υπερβολή από οπουδήποτε αλλού.

Για χρόνια, έκανε τη δουλειά της με ψευδώνυμο, ώστε να μην γράψουν οι εφημερίδες ότι η κόρη του Reinhard Lakomy είναι πόρνη πολυτελείας αλλά τον περασμένο Δεκέμβρη έκανε το προσωπικό της outing. Έκτοτε, έγραψε για εκείνη στη Die Zeit η φίλη της και δημοσιογράφος, Caroline Rosales, ένα άρθρο με τον τίτλο «Η φίλη μου είναι ένα call girl».

Υπάρχει, μεταξύ άλλων, ένας απαράβατος κανόνας που ισχύει στο πρακτορείο της Lakomy: «Δεν εγγυόμαστε το σεξ. Ταυτόχρονα, όμως, εγγυόμαστε ότι η σεξουαλική επαφή που θα συμβεί θα είναι συναινετική». Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι αν μια συνοδός δεν θέλει να κοιμηθεί με κάποιον πελάτη, του το λέει όμορφα και εκείνος θα πρέπει να το δεχτεί. «Αυτό του δίνει μια ευκαιρία για αργότερα, με κάποια άλλη. Συνήθως οι πελάτες δεν αντιδρούν άσχημα, συχνά είναι και αμοιβαίο αυτό. Έτσι, πληρώνουν τα ποτά, το ταξί μου και το αφήνουμε εκεί», δηλώνει. Αν ωστόσο η συνάντηση προχωρήσει και στην ολοκλήρωση, χρεώνει τα ποσά που θεωρεί συμβατά με τις υπηρεσίες της: 1000 ευρώ για 4 ώρες και 3000 ευρώ για μία ολόκληρη νύχτα.

Γιατί όπως γράφει και η Σιμόν Ντε Μποβουάρ στο «Δεύτερο Φύλο», στο κεφάλαιο για τις «εταίρες», τα χρήματα έχουν έναν καθαρτικό ρόλο. Καταργούν τη μάχη των φύλων, που η Lakomy τόσο ένθερμα υποστηρίζει κατά τ′ άλλα.

Δημοφιλή