ΔΙΕΘΝΕΣ
15/03/2019 20:02 EET

Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ανθρώπων που εγκατέλειπαν τον τελευταίο θύλακα του ISIS

Οι βομβιστές ήταν ντυμένοι με γυναικεία ρούχα.

Reuters

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, ντυμένοι με γυναικεία ρούχα, σκότωσαν έξι άτομα που εγκατέλειπαν τον τελευταίο θύλακα του ISIS στην ανατολική Συρία την Παρασκευή, σε ταυτόχρονες εκρήξεις, ανέφεραν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις που πολιορκούν την περιοχή.

Η επίθεση φαίνεται να είναι η πρώτη που στοχεύει τους χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη Μπαγκούζ μέσα στις πέντε εβδομάδες από τότε που οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις άρχισαν την επίθεση εκεί.

Μεταξύ αυτών που εγκαταλείπουν την περιοχή περιλαμβάνονται μαχητές του ISIS που παραδίδονται, συγγενείς τους, άλλοι υποστηρικτές της οργάνωσης, άμαχοι και αιχμάλωτοι των τζιχαντιστών.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που τους υποστηρίζει έχουν περιγράψει τους εναπομείναντες μαχητές του ISIS που έχουν καταφύγει στη Μπαγκούζ ως τους πιο σκληροπυρηνικούς ξένους μαχητές της οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της μάχης στον θύλακα, έχουν κρυφτεί σε σήραγγες, έχουν στείλει βομβιστές αυτοκτονίας εναντίον των δυνάμεων των SDF και έχουν πυροδοτήσει βόμβες αυτοκινήτων.Εκπρόσωπος των SDF είπε πως οι επιθέσεις είχαν ως στόχο συγγενείς μαχητών που παραδίδονται, σε τρία περάσματα από τον θύλακα σε ελεγχόμενες από τις SDF περιοχές.