ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/07/2019 12:31 EEST

ΣΥΡΙΖΑ: 7 φορές μέχρι τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ «υπαξαίρεσε» τις πολιτικές μας

Καταγγέλλουν πως αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης εμφανίζονται ως νέες πολιτικές.

Huffpost GR

Την «υπεξαίρεση» της πολιτικής του από την κυβέρνηση της ΝΔ επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις πρώτες εβδομάδες της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πιεστικό μαν-του-μαν σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αφορά ακόμη και ήσσονος σημασίας θέματα. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω διότι «μη απαντώντας δημιουργούνται επικοινωνιακά και πολιτικά τετελεσμένα».

Τα παραδείγματα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολλά:

-ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι «ενισχύει τη μέριμνα για άτομα με αναπηρία» με 67 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ. «Πρόκειται απλώς για τη μηνιαία δόση των επιδομάτων που ο ΟΠΕΚΑ, φορέα που ίδρυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και ήταν στον προϋπολογισμό του υπουργείου, του απάντησε η αναπληρωτής τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

-ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλή ανακοίνωσε ότι με υπουργική απόφαση καταργεί άρθρο νόμου που αφορά στη διαδικασία ανανέωσης διπλωμάτων των άνω των 75 ετών οδηγών. Το καταργούμενο άρθρο το ψήφισε η ΝΔ στη Βουλή, της θυμίζει ο τομεάρχης Μεταφορών Γιώργος Βαρεμένολς.

-ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για μεταφορά του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών από το ΟΑΚΑ στον “Δηµόκριτο”. Ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς υπενθύμισε ότι είχε ψηφιστεί τον Ιανουάριο στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τις “Συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”. Μάλιστα η ΝΔ είχε καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο με την εισηγήτριά της Άννα Καραμανλή να υποστηρίζει ότι υποκρύπτεται πώληση του ΟΑΚΑ.

-ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρεται σε περιπτώσεις καταχρηστικής ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), όπως του ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας στην Κηφισιά. «Είναι μία από τις περιπτώσεις που αποκάλυψε η διοίκηση της ΔΕΗ, πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η εταιρεία ξεκίνησε επιτόπιους ελέγχους των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου», απάντησε ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

-ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλά για εγκατάσταση Ζέπελιν στη Σάμο και λέει ότι «θα πηγαίνει κοντά» το λιμενικό και θα ενημερώνει την τουρκική πλευρά. Οι δηλώσεις αυτές «παραπέμπουν σε πρακτικές αποτροπής και επαναπροωθήσεων (push backs) στη θάλασσα, που αντιβαίνουν στο Διεθνές Δίκαιο», προειδοποιεί ο αναπληρωτής τοιμεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός.

-ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοινώνει ότι 155.000θα πάνε φέτος σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. «Εντάσσονται στους παιδικούς σταθμούς χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» του απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, θυμίζοντας ότι είναι πρόγραμμα που ανακοίνωσε στις 20 Μαΐου 2019 εκείνος ως υπουργός Εσωτερικών και Θεανώ Φωτίου ως αναπληρωτής υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

-ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανακοινώνει στη Βουλή εξορθολογισμό των τιμολογίων της ΔΕΗ με γνώμονα να πληρώνει ο καταναλωτής όσα πληρώνει και σήμερα. «Ακυρώνετε τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6% που ψήφισε με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sponsored Post