ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιβαρύνει τη συντριπτική πλειονότητα ασφαλισμένων και συνταξιούχων

Ποιοί ασφαλισμένοι επιβαρύνονται.

Με παραδείγματα που αποκαλύπτουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ ότι «επιβαρύνει τη συντριπτική πλειονότητα ασφαλισμένων και συνταξιούχων».
Συγκεκριμένα, ασφαλισμένος με ετήσιο εισόδημα 7.800 ευρώ θα καταβάλει τις ίδιες εισφορές με κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ. Επίσης ο πρώτος θα έχει ετήσια επιβάρυνση 420 ευρώ σε σχέση με σήμερα, ενώ ο δεύτερος θα έχει ελάφρυνση 7.400 ευρώ τον χρόνο.


«H κυβέρνηση επαναφέρει το σύστημα των κλάσεων που συνεπάγεται αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20% για το 85% των μη μισθωτών, και καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία οι συνταξιούχοι έλαβαν συνολικά 830 εκ. ευρώ», τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό επιβαρύνουν τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με μόνο στόχο την ενίσχυση μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών», διαμηνύει, καταγγέλλοντας «ιδεοληπτική προσήλωση της ΝΔ στην πολιτική της λιτότητας». «Οι καταστροφικές αυτές ρυθμίσεις γυρίζουν το ρολόι της χώρας προς τα πίσω. Ναρκοθετούν ξανά το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε με θηριώδες έλλειμμα και κατάφερε με πολύ κόπο να το καταστήσει βιώσιμο», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.