ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/11/2019 07:18 EET

ΣΥΡΙΖΑ: Με Τζανακόπουλο και Πολάκη στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζυγίσει τις αντιδράσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Και οι 7 θα είναι σήμερα εκεί. Ο λόγος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την Τετάρτη οι βουλευτές είχαν μία σύντομη συνάντηση στη Βουλή, στην οποία προσδιόρισαν την στάση τους και το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου.

Η πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην συνεδρίαση της Επιτροπής να παραστούν και οι 7 βουλευτές του κόμματος. Το κλίμα το έχει ήδη δώσει από χθες, Τετάρτη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν δήλωσε (στον ΑΝΤ1) ότι «δεν θα κάνουμε εξαλλοσύνες». Προφανώς, όμως, όλα θα εξαρτηθούν και από την στάση της πλειοψηφίας και του προεδρείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρουσία και των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη. Από εκεί και μετά θα εκτιμηθούν και οι αντιδράσεις. Άλλα θα γίνουν αν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, αποφασίσει να διακόψει την συνεδρίαση – που είναι και το πιθανότερο – και άλλα αν καλέσει την φρουρά.

Ωστόσο, αυτό που πρωτίστως επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να μιλήσουν οι βουλευτές με σαφήνεια και ξεκάθαρο τρόπο. Άλλωστε μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην αντικαταστήσει τους Τζανακόπουλο – Πολάκη υπάρχουν και πολλά νομικά ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν, όπως η «κολοβή» σύνθεση της Προκαταρκτικής και ο συσχετισμός των κομμάτων σε αυτή.