ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/04/2021 17:07 EEST

Σύσκεψη των επιδημιολογιών για εστίαση και Πάσχα

Όλα στο τραπέζι.

ALKIS KONSTANTINIDIS via REUTERS

Στις 17:30 αρχίζει σύσκεψη των επιδημιολογιών με βασικό θέμα μεταξύ άλλων την προοπτική ανοίγματος της εστίασης. Στο τραπέζι θα βρεθεί επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και το θέμα του Πάσχα. 

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η τελετή της Ανάστασης θα γίνει στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, στο προαύλιο των Ιερών Ναών και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός.

Αποφασίστηκε, επίσης, η χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 18:30 από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη, τη Μεγάλη Πέμπτη στις 17:30 και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00, με αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Πάντως, υπό τις παρούσες συνθήκες θα αποτελέσει έκπληξη αν δοθεί το «πράσινο φως» για μετακινήσεις την πασχαλινή περίοδο. Ο λόγος είναι ο φόβος για μία πιθανή διασπορά από τους εκδρομείς σε περιοχές που σήμερα το ιικό φορτίο είναι σε χαμηλά επίπεδα και από την άλλη εκτιμούν ότι μπορεί να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ως σενάριο, είχε πέσει στο τραπέζι η χρήση των self-test προκειμένου να ταξιδέψει κάποιος το Πάσχα, όμως φαίνεται ότι και αυτή η πιθανότητα δεν θα έχει τύχη.