Σητεία - Σέριφος: Περισυλλογή 37 και 61 παράτυπων μεταναστών αντίστοιχα

Μεταξύ των μεταναστών συνελήφθησαν ένα 28χρονος και ένας 25χρονος που φέρονται ως οι διακινητές.
Eurokinissi

Στελέχη του λιμενικού σώματος προχώρησαν στον εντοπισμό και την περισυλλογή 37 παράτυπων μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Σχοινιά της Σητείας. Η Λιμενική Αρχή Σητείας ενημερώθηκε για πιθανή αποβίβαση ατόμων από ιστιοφόρο στη συγεκριμένη περιοχή.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ένα Περιπολικό όχημα αλλά και σκάφος του λιμενικού, που εντόπισε το ιστιοφόρο αγκυροβολημένο πλησίον της ακτής χωρίς επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαικάστρου - Ζάκρου δήμου Σητείας τριάντα επτά συνολικά άτομα (29 άντρες, 5 γυναίκες, 3 ανήλικα), ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου Σητείας.

Στο μεταξύ χθες το πρωί, Παρασκευή 1 Αυγούστου, το λιμενικό προχώρησε και στον εντοπισμό και την περισυλλογή 61 παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού, ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο, περιπολικό όχημα από ξηράς, καθώς και ένα αεροσκάφος του λιμενικού.

Όλοι οι παράτυποι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος στο Περιπολικό πλοίο του λιμενικού και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής Μαλακάσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ μεταξύ των μεταναστών συνελήφθησαν ένα 28χρονος και ένας 25χρονος που φέρονται ως οι διακινητές.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή