Σκωτία: Σκάνδαλο με τα μηνύματα του υπουργού Οικονομικών σε αγόρι 16 ετών

Τον «βομβάρδισε» με εκατοντάδες μηνύματα, αποκαλώντας τον «χαριτωμένο».
Ken Jack via Getty Images

Ο υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας, Ντέρεκ Μακέι παραιτήθηκε αφού παραδέχτηκε ότι «συμπεριφέρθηκε ανόητα» στέλνοντας εκατοντάδες μηνύματα σε ένα αγόρι 16 ετών.

Ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), πατέρας των δύο, παραιτήθηκε λίγες μόνο ώρες προτού ανακοινώσει τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2020-21.

Η σκωτσέζικη έκδοση της Sun αποκάλυψε ότι ο Μακέι συνομιλούσε με τον έφηβο στο Facebook και το Instagram, στέλνοντάς του 270 μηνύματα.

Σύμφωνα με την ταμπλόιντ, σε ένα μήνυμα του ρώτησε το νεαρό αγόρι: «Και οι συνομιλίες μας είναι μεταξύ μας;» και όταν ο 16χρονος συμφώνησε, ο υπουργός του είπε: «Ωραία, τότε για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι είσαι χαριτωμένος».

Andrew Milligan - PA Images via Getty Images

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο πρώην πλέον υπουργός επικοινωνσούσε με τον έφηβο για μια περίοδο έξι μηνών και τπροσφέρθηκε να τον πάει σε ένα παιχνίδι ράγκμπι αλλά και να δειπνήσει μαζί του.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στέρτζον, επιβεβαίωσε ότι έχει αποδεχθεί την παραίτηση του Μακέι και δήλωσε ότι η υπουργός Δημοσίων Οικονομικών Κέιτ Φόρμπς, θα ανακοινώσει τον προϋπολογισμό.

Ο Μακέι, ο οποίος αποκάλυψε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος το 2013, δήλωσε: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Εχω συμπεριφερθεί ανόητα και λυπάμαι πραγματικά. Ζητώ συγνώμη ανοικτά στο άτομο που εμπλέκεται και την οικογένειά του. Μίλησα χθες το βράδυ (σ.σ το βράδυ της Τετάρτης με την Πρωθυπουργό και υπέβαλα την παραίτησή μου με άμεση ισχύ. Το να υπηερτώ την κυβέρνηση υπήρξε ένα τεράστιο προνόμιο και λυπάμαι που έχω απογοπήτευσα τους συναδέλφους και τους υποστηρικτές».