Σούπερ Λιγκ: Αλλάζει το πρωτόκολλο επιστροφής των θετικών αθλητών

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες οι οποίες ανακοινώθηκαν από τη ΓΓΑ, μειώνεται ο χρόνος που μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης οι αθλητές.
Eurokinissi Sports

Αλλαγές ανακοινώθηκαν στο πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ, για την επιστροφή στις προπονήσεις των ασυμπτωματικών αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες οι οποίες ανακοινώθηκαν από τη ΓΓΑ, μειώνεται ο χρόνος που μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης οι αθλητές. Όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά από πέντε ημέρες και με αρνητικό PCR τεστ και μετά από έντεκα ημέρες χωρίς τεστ, θα μπορούν να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Αυτό είναι το νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο που ήδη τέθηκε σε εφαρμογή από την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Για να γίνει πιο κατανοητό, η διαφορά είναι σε σχέση με τα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα. Δηλαδή ένας αθλητής στην Ελλάδα, το τονίζουμε αυτό, που καταγράφηκε ως κρούσμα του ιού, θα μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις του, μετά από 5 ημέρες καραντίνας και φυσικά με αρνητικό PCR τεστ. Ο ίδιος αθλητής επίσης μπορεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και χωρίς τεστ, φτάνει να μείνει 11 ημέρες και να μην παρουσιάζει συμπτώματα του ιού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

«Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης και με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, η Super League παρουσιάζει τα δεδομένα σχετικά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η απαρέγκλιτη τήρηση των επικαιροποιημένων οδηγιών για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων (ΓΓΑ, Υγειονομική Επιτροπή), καθίσταται σαφές ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League.

Η επιτυχημένη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ από όλες τις ομάδες της Super League καταδεικνύεται και από το γεγονός πως μόλις 3 αγώνες έχουν αναβληθεί, επί συνόλου 105 αγώνων των 15 αγωνιστικών μέχρι σήμερα (την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο), ήτοι ποσοστό μόλις 2,8%.
Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ, https://gga.gov.gr/, όπου μπορεί να ανατρέξει ο καθένας.

Οι οδηγίες καθορίζουν τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 .

Επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι ”αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7.” (σελ. 6, παρ. 5)».

Δημοφιλή