Ευρωλίγκα: Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Οι αγώνες Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός, αλλά και Ανατολού Εφές-Μπάγερν Μονάχου, αναβλήθηκαν.
EUROLEAGUE 2021-2022 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi Sports

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ευρωλίγκα, αποφάσισε να διεξαχθούν σε άλλες ημερομηνίες οι αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

Οι αγώνες Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός, αλλά και Ανατολού Εφές-Μπάγερν Μονάχου, αναβλήθηκαν.

Τα πολλά κρούσματα κορονοϊού και στις δύο Ελληνικές ομάδας, όπως και στην Τουρική, οδήγησαν τη διοργανώτρια αρχή να πάρει την απόαση να αναβληθούν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και θα διεξαχθούν σε άλλη ημερομηνία αργότερα.

Και οι τρεις αυτές ομάδες δεν είχαν το ελάχιστο των οκτώ διαθέσιμων αθλητών.

Παρ’ όλα αυτά η διοργάνωση της Ευρωλίγκα, θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς απορρίφθηκε οποιαδήποτε σκέψη για αναστολή της διοργάνσης, μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Το μόνο που αλλάζει στην Ευρωλίγκα, είναι ο χρόνος που θα μπαίνουν σε καραντίνα οι παίκτες. Από τις 14 ημέρες που ίσχυε μέχρι τώρα σε κάθε κρούσμα, πλέον ο χρόνος καραντίνας θα μειωθεί σε 7 με 10 ημέρες για όσους παρουσιάζουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, μέσα σε 48 ώρες, αλλά η οριστική απόφαση θα παρθεί σε ψηφοφορία των ομάδων την Τρίτη.

Με όσα ισχύουν μέχρι τώρα προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων αν δεν υπάρχουν οκτώ παίκτες, αλλά κανένας αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και όσες ομάδες ξεπερνούν αυτό το όριο και δεν βρίσκουν ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, θα χάνουν το ματς με 20-0 με δική τους υπαιτιότητα. Επίσης όσες ομάδες δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα χάνουν το ματς με 20-0 και θα αποβάλλονται στο επόμενο ματς.

Δημοφιλή