ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/02/2018 14:15 EET

Σοφιανός για Novartis: Kρίσιμο ζήτημα είναι ότι το φάρμακο παραμένει φαρμάκι για την πλειοψηφία του λαού

Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι το φάρμακο παραμένει φαρμάκι για την πλειοψηφία του λαού μας, από την πλευρά του κόστους, σημείωσε σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι πίσω από το σκάνδαλο βρίσκεται ο πόλεμος των πολυεθνικών του κλάδου για τα μερίδια της αγοράς και την προώθηση των προϊόντων τους.

«Ως ΚΚΕ επιμένουμε ότι η ουσία αυτής της σκανδαλολογίας είναι η πολιτική που στηρίζει την επιχειρηματική λειτουργία και τον ρόλο των πολυεθνικών στον χώρο της υγείας, με μόνιμο θύμα την πλειοψηφία του λαού μας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η ατζέντα με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς υπάρχουν κρίσιμα θέματα, όπως η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, η ονομασία της πΓΔΜ, η εφαρμογή του Μνημονίου κ.α.

Γι′ αυτό το λόγο, κατέληξε ο κ. Σοφιανός, το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την προσεχή Τετάρτη ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, ενώ καλεί τον λαό σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα στις 27 Φεβρουαρίου.