ΔΙΕΘΝΕΣ
08/08/2016 06:32 EEST | Updated 08/08/2016 06:33 EEST

Ο Σόιμπλε θέλει αναβάθμιση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στα κράτη μέλη της ΕΕ

Sander de Wilde via Getty Images
Molenbeek, Brussels, Belgium, 18 March 2016. Forensic researchers in white suits do scientific research at the house where Salam Abdeslam was shot and captured earlier this day. forensic experts talk with police on the scene. A hartshaped logo in the background on a temporary toilet (Photo by Sander de Wilde/Corbis via Getty Images)

Πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας αξιώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο πλαίσιο αυτό προτείνει τη συγκρότηση ειδικών μονάδων στα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συζήτησε το θέμα με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

«Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να δράσει πιο αποτελεσματικά κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος χρήματος», γράφει η Handelsblatt.

«Στο πλαίσιο αυτό Σόιμπλε και Σαπέν τόνισαν την ανάγκη κάθε χώρα μέλος της ΕΕ επομένως να συγκροτήσει μια κεντρική υπηρεσία για να εντοπίζει ύποπτες οικονομικές συναλλαγές», προσθέτει.

Η υπηρεσία αυτή θα ονομάζεται Μονάδα Χρηματοπιστωτικών Πληροφοριών και στόχος της θα είναι η συλλογή αναφορών για το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, γράφει η Handelsblatt.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)