Σομαλία: Η τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ ισχυρίζεται ότι κατέλαβε βάση των ένοπλων δυνάμεων στον νότο

Αφού πρώτα σκότωσε 27 στρατιωτικούς
Ghaith Abdul-Ahad via Getty Images

Η τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ της Σομαλίας υποστήριξε σήμερα ότι μαχητές της επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικής βάσης στο νότιο τμήμα της χώρας και την κατέλαβαν, αφού σκότωσαν 27 στρατιωτικούς.

«Αρχικά επιτεθήκαμε στη βάση με ένα αυτοκίνητο-βόμβα που οδηγούσε ένας καμικάζι και μετά κάναμε έφοδο. Σκοτώσαμε 27 στρατιώτες και πήραμε τη βάση. Ορισμένοι στρατιώτες διέφυγαν στη ζούγκλα», ανέφερε ο Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της Σεμπάμπ αρμόδιος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Η βάση στην οποία επιτέθηκαν τα μέλη της οργάνωσης απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη Κισμάγιου, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από την κυβέρνηση μέχρι στιγμής όσον αφορά τον ισχυρισμό του εκπροσώπου των τζιχαντιστών.

Η Σεμπάμπ μάχεται για να ανατρέψει την αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και μια ισχυρή δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, προκειμένου να επιβάλει την δική της, ακραιφνή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

Η οργάνωση είχε επιτεθεί στην ίδια βάση και τον Ιούνιο, τραυματίζοντας επτά στρατιωτικούς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή