Σόντα Ράιμς: Ναι, είμαι η πιο ακριβοπληρωμένη παραγωγός στην τηλεόραση

Σόντα Ράιμς: Ναι, είμαι η πιο ακριβοπληρωμένη παραγωγός στην τηλεόραση
Neilson Barnard via Getty Images

Η δημιουργός της δημοφιλούς αμερικανικής τηλεοπτικής ιατρικής σειράς «Grey’s Anatomy» και μέλλουσα παραγωγός στη διαδικτυακή πλατφόρμα streaming «Netflix», έκανε μια τολμηρή δήλωση.

«Πρέπει να σας πω, είναι πιο δύσκολο από ότι φανταζόμουν», ανακοίνωσε η Ράιμς κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ετήσια τελετή βράβευσης γυναικών στο Χόλιγουντ, την Τρίτη. «Είμαι η πιο ακριβοπληρωμένη παραγωγός στην τηλεόραση».

Η παραγωγός υπέγραψε πρόσφατα μια πολυετή συμφωνία για να φέρει την εταιρεία παραγωγής της «Shondaland» στο Netflix, ενώ συνεχίζει να επιβλέπει τις σειρές που δημιούργησε και ακόμα προβάλλονται ή βρίσκονται σε παραγωγή, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Οι αρχικές αναφορές εκτιμούν ότι θα πληρωνόταν 100 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η Ράιμς αποκάλυψε ότι όταν η δική της συμφωνία με το Netflix ανακοινώθηκε, τους «άφησε να δημοσιεύσουν ένα άλλο ποσό στον Τύπο» και απέφυγε τις συνεντεύξεις-πράγμα που σημαίνει ότι ίσως και να λαμβάνει ένα μεγαλύτερο μισθό, αν λάβουμε υπόψη ότι παραγωγοί όπως οι Ράιαν Μέρφι και Γκρεγκ Μπερλαντι υπέγραψαν συμβόλαια αξίας 300 και 400 εκατομμυρίων, αντίστοιχα.

Την Ράιμς παρουσίασε στη σκηνή η Έλεν Πομπέο (πρωταγωνίστρια του «Grey’s Anatomy»). Η Ράιμς μίλησε για την αξία και των δυο τους ως γυναίκες και δημιουργοί και επίσης για τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες μειώνουν τα επιτεύγματά και τις επιτυχίες τους για να καθησυχάσουν τους άνδρες.

«Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των σεζόν, η Έλεν κι εγώ ξεκινήσαμε από το να πιστεύουμε ότι είμαστε εργαζόμενες ενός δικτύου μέχρι την κατανόηση του ότι εμείς οι ίδες είμαστε το δίκτυο», είπε η παραγωγός. «Σε έναν κόσμο στον οποίο οι γυναίκες όλων των χρωμάτων αναγκάζονται συνεχώς να παλεύουν με άνδρες συναδέρφους για ισότητα και ενσωμάτωση, έχουμε την καλή τύχη να εργαζόμαστε για ένα περιβάλλον το οποίο είχαμε δημιουργήσει και χτίσαμε με πολύ ιδρώτα και δάκρυα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν χρειάζεται να ανταγωνιζόμαστε τους άνδρες για να φτάσουμε στην κορυφή».

Και πρόσθεσε: «Χτίσαμε τα δικά μας βουνά και στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό που είχαμε να κάνουμε ήταν να γίνουμε ίσοι και αποδεκτοί»

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να δώσουμε ένα παράδειγμα, γιατί είμαστε δυναμικές γυναίκες και όταν λέω ότι έχουμε δύναμη, αυτό που θέλουμε πραγματικά να πούμε είναι ότι αξίζουμε να έχουμε δύναμη. Αξίζουμε ο,τι καλό έρθει στο δρόμο μας. Το να απαιτείς αυτό που αξίζεις μοιάζει με μια ριζική αλλαγή».

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.