ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/07/2018 18:19 EEST | Updated 30/07/2018 23:45 EEST

Σορό από το Κόκκινο Λιμανάκι ανέσυρε το Λιμενικό

Στους 74 οι ταυτοποιημένοι νεκροί, 14 οι αγνοούμενοι

Menelaos Myrillas / SOOC

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή σορού από τη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι στην ανατολική Αττική προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Η σορός που, κατά πάσα πιθανότητα, ανήκει σε άνδρα, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής (που ακόμη δεν προσμετρούν τη νέα σορό που ανέσυρε το Λιμενικό γιατί δεν έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για θύμα της πυρκαγιάς αλλά μπορεί να είναι πέθανε από άλλα αίτια) ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέρχεται στους 70

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός 4 ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Συνολικά δηλαδή 74 ταυτοποιημένοι νεκροί.  

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, μειώθηκαν στα 14 άτομα.

Όπως εξηγούσαν, υπάρχουν σοροί που παραμένουν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αλλά ακόμη δεν έχουν προσμετρηθεί στον τελικό αριθμό των νεκρών. Αυτό γιατί στη διαδικασία της ταυτοποίησης, σε κάθε σάκο,  μπορεί να προκύψουν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά, από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.