Σορός εντοπίστηκε στη Χαλκιδική - Ανήκει στον αγνοούμενο ψαρά

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα για το περιστατικό.
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στον 62χρονο ψαρά, ο οποίος αγνοούταν από το απόγευμα της Τετάρτης όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα στην Χαλκιδική εν μέσω κακοκαιρίας, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στις 13:35 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό σώμα, το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 6,8 ναυτικά μίλια του αλιευτικού καταφυγίου στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Νωρίτερα, το Λιμενικό Σώμα είχε αναφερθεί στις ενέργειες που είχαν προηγηθεί για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αλιέα.

Το επίμαχο δελτίο Τύπου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, βραδινές ώρες χθες (σ.σ Τετάρτη), ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Αικατερίνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με αλιευτικό σκάφος, απογευματινές ώρες χθες, για διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και έκτοτε αγνοείται.

Αμεσα ακολούθησε κινητοποίηση από το ΕΚΣΕΔ :

  • δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία συνεχίζουν να επιχειρούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή
  • ενός Φ/Γ και ενός Δ/Ξ, τα οποία αφού δεσμεύτηκαν από το ΕΚΣΕΔ και παραμένουν μέχρι και τώρα στον χώρο των ερευνώ
  • κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που βρίσκεται στην περιοχή και πρόκειται να επιχειρήσει
  • ενός ελικοπτέρου Αgousta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή και επιχειρεί, ενώ Α/Φ και Ε/Π του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται ομοίως να μεταβούν στην περιοχή για έρευνα.

Νωρίτερα για την περιοχή των ερευνών, είχαν αποπλεύσει, με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ, τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος από τις όμορες Λιμενικές Αρχές και ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε αλιευτικά σκάφη, καθώς και ελικόπτερο του Π.Ν. και της Π.Α. τα οποία δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση τους στην περιοχή των ερευνών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι εντάσεως Β 7-8 BF)»

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή