Σπα: Σκοτώθηκε ο 18χρονος οδηγός, Ντιλάνο Φαντ Χοφ

Ο Ολλανδός 18χρονος οδηγός, Ντιλάνο Φαντ Χοφ, σκοτώθηκε στο Σπα κατά τη διάρκεια του Formula Regional Championship.
Sjoerd van der Wal via Getty Images

Ο Ολλανδός έφηβος Ντιλάνο Φαντ Χοφ απεβίωσε σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα στην ολισθηρή, λόγω βροχής, πίστα Σπα του Βελγίου, για το Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φόρμουλα. Ο 18χρονος, ο οποίος κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα στη F4 το 2021, αγωνιζόταν για την ολλανδική MP Motorsport.

«Η MP Motorsport με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός μας, Ντιλάνο Φαντ Χοφ πέθανε μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του περιφερειακού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην πίστα Spa-Francorchamps», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

Οι ομάδες και οι οδηγοί της Φόρμουλα 2 που αγωνίστηκαν στο Γκραν Πρι της Αυστρίας τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

«Ο Ντιλάνο πέθανε κυνηγώντας το όνειρό του να φτάσει στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μαζί με ολόκληρη την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Φόρμουλα Ένα, Στέφανο Ντομενικάλι.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην ίδια πίστα, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ο Γάλλος Αντουάν Ουμπέρ, σε έναν αγώνα της Φόρμουλα 2.

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ο Φαντ Χοφ έχασε τη ζωή του σε μια σύγκρουση πολλών μονοθέσιων, κατά τη διάρκεια μιας καθυστερημένης επανεκκίνησης, λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Δημοφιλή