ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/06/2018 11:58 EEST

Σπείρα «ελαφροχέρηδων» έκλεβε πορτοφόλια τουριστών στην Ακρόπολη

Eurokinissi

Σπείρα αλλοδαπών που «χτυπούσε» τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Οι δράστες αφαιρούσαν πορτοφόλια κυρίως σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα (31, 25 και 22 ετών αντίστοιχα) οι οποίοι εντοπίστηκαν με βάση την χαρτογράφηση της ευρύτερης περιοχής της Ακρόπολης, όπου σημειώνονται κλοπές, καθώς και την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη δημιουργία profilling των δραστών, οι οποίοι κινούνταν ως ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 2 Ιουνίου 2018, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον τοπικό σταθμό Μετρό Ακρόπολη, αφού προηγούμενος είχαν διαπράξει κλοπή πορτοφολιού σε βάρος τουρίστα, το οποίο στη θέα των αστυνομικών που τους προσέγγισαν, απέρριψαν στο έδαφος. Το αφαιρεθέν πορτοφόλι, που περιείχε ταξιδιωτικά και προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον παθόντα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε ότι ενέχονται σε σωρεία περιστατικών κλοπών, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Sponsored Post