ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/01/2018 10:52 EET

Σπίρτζης: Θα υπάρχει χρέωση, αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

SOOC

«Θα υπάρχει χρέωση, αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο», είπε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στον ΑΝΤ1 εξηγώντας ότι θα εγκατασταθεί νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων το οποίο δεν θα χρεώνει όσους είναι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «προφανώς είναι παράλογο να έχουμε διόδια στην περιοχή. Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή. Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, για αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων».

«Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί η σύμβαση και να μην γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας σύμφωνα με την σύμβαση», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια με το σύστημα αυτό, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των Δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται».